Ε όχι και να παριστάνουν τους ζωόφιλους όσοι κερδίζουν από την εκμετάλλευση των ζώων!

Λες και ξέραμε τι θα συμβεί. Πριν από μερικές εβδομάδες, με αφορμή τη διακοπή των ιπποδρομιών, γράφαμε ότι ένα βασικό κριτήριο του πολιτισμού, είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στα ζώα. Το ίδιο το επίπεδο του πολιτισμού σε μία χώρα, κρίνεται από τον σεβασμό στα ζώα.

Δεν προκαλεί λοιπόν έκπληξη ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα βλέπουμε ανθρώπους που έβγαζαν λεφτά από την εκμετάλλευση των ζώων, να εμφανίζονται ως υπερασπιστές των δικαιωμάτων των τετράποδων φίλων μας και δη των υπέροχων αλόγων, προσπαθώντας μάλιστα να αποκτήσουν πρόσβαση ακόμη και στο κοινοβούλιο!

Όπως φαίνεται, υπάρχουν «άνθρωποι του Ιπποδρόμου» που πρωτοστατούν σε συζητήσεις για το μέλλον των ιπποδρομιών (..ασχέτως αν εδώ και δεκαετίες είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο) και εμφανίζουν διαχρονικά τους εαυτούς τους ως «κήνσορες» της ηθικής, αλλά στην πραγματικότητα καθόλου δεν κόπτονται για την ευζωία των αλόγων.

Αναφερόμαστε στον Ι.Μ. και την Α.Α., τους οποίους οι παροικούντες την ιπποδρομιακή Ιερουσαλήμ ξέρουν πολύ καλά… Αληθεύει ότι οι συγκεκριμένοι δεν έχουν καταβάλει εδώ και χρόνια ενοίκια για τους στάβλους; Πληρώνουν για το ρεύμα και υπηρεσίες κοινής ωφελείας; Έχουν ή δεν έχουν φεσώσει την κτηνιατρική κλινική ως εκεί που δεν πάει; Έτσι ενδιαφέρονται για την τύχη και την ευζωία των ίππων που προπονούν;

Με βάση όλα αυτά έχουν την ηθική υπόσταση να ξεσηκώνουν τον κόσμο;

Οι ερωτήσεις είναι ρητορικές…

Leave a comment