Τα κατοικίδια βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας

DA4F2A42-6602-4A1D-B6D8-7212028E73A3Γιατί όταν έχετε να φροντίσετε ένα πλάσμα, το οποίο σας δείχνει καθημερινά αγάπη, μοιάζει με θεραπεία, καθώς χρειάζεται να κάνετε ένα διάλειμμα από τις καθημερινές πιέσεις και σκοτούρες σας.

Ερευνητές από τα Πανεπιστήμια του Λίβερπουλ, του Μάντσεστερ και του Σαουθάμπτον εξέτασαν πώς τα κατοικίδια ζώα μπορούν να συμβάλλουν στην μακροπρόθεσμη διαχείριση της ψυχικής υγείας.

Μελέτησαν 17 διεθνείς έρευνες, για να προσδιορίσουν την επίδραση που μπορεί να έχουν οι γούνινοι φίλοι μας σε όσους αντιμετωπίζουν διάφορες ψυχολογικές παθήσεις.

Κατέληξαν στο γενικό συμπέρασμα ότι τα κατοικίδια μπορούν να «προσφέρουν πολλά οφέλη» σε τέτοιες καταστάσεις.

«Η επισκόπησή μας δείχνει ότι τα κατοικίδια ζώα παρέχουν οφέλη σε όσους έχουν ψυχικές παθήσεις», δήλωσε η συγγραφέας της μελέτης Δρ Έλεν Μπρουκς (Helen Brooks), η οποία επισήμανε παράλληλα ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες, για να ελεγχθεί η φύση και η έκταση αυτής της σχέσης.

 

Τώρα, ώσπου να λύσουν το θέμα οι επιστήμονες, εσείς μπορείτε να χαϊδέψετε τον σκύλο σας ή τη γάτα σας, εάν θέλετε να αισθανθείτε λίγο πιο χαλαροί.

Πάντως, κι άλλες μελέτες που έγιναν στο παρελθόν, έχουν συνδέσει την παρουσία των κατοικίδων στο σπίτι με μείωση του στρες και υψηλότερη ποιότητα ζωής.

Και δεν αποτελεί έκπληξη. Γιατί όταν έχετε να φροντίσετε ένα πλάσμα, το οποίο σας δείχνει καθημερινά αγάπη, μοιάζει με θεραπεία, καθώς χρειάζεται να κάνετε ένα διάλειμμα από τις καθημερινές πιέσεις και σκοτούρες σας.

Εξάλλου, ένας σκύλος ή μία γάτα δεν θέλουν πολλά πράγματα από σας παρά μόνο φαγητό και παιχνίδια, ενώ προσφέρουν άδολη αγάπη και συντροφιά.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s